Foto: Česká triatlonová asociace
Sport

Most – Tenhle závod bude mít olympijský nádech. Triatlon Most se uskuteční v neděli 11. srpna v těsném sousedství Olympijského festivalu, na který budou mít účastníci vstup zdarma. Na severu Čech se bude závodit o body do Českého poháru v dlouhém triatlonu a také o mistrovské tituly ve středním triatlonu.

Jezero Most je v těchto dnech spojeno s Olympijským festivalem, který se koná na jeho břehu. Návštěvníci si tu mohou vyzkoušet více než padesátku sportů včetně triatlonu. Tuto neděli ale budou mít mimořádnou příležitost vidět elitní české závodníky přímo v akci.

Uskuteční se zde totiž čtvrtý ročník Triatlonu Most, který se během několika let zařadil mezi nejpopulárnější závody v Česku. A letos se při něm poprvé bude závodit o české tituly. 

Plavecká část o délce 1900 metrů se uskuteční v krásně čisté vodě jezera Most. 90km cyklistika se pojede ve třech okruzích po velmi rychlé zvlněné trati s kvalitním asfaltem směrem na Mariánské Radčice. Při 21km běhu závodníci absolvují tři okruhy na břehu jezera.

„Zpestřením závodu bude vrchařská prémie, tedy výběh z vody do depa po plavecké části, kde sklon kopce dosahuje 18 %. Loni vyhrál tuto cenu Václav Chadima z pořadatelského CSG Tri Teamu. Uvidíme, kdo o ni zabojuje letos,“ říká ředitelka závodu Šárka Grabmüllerová.

Na startovní listině nechybí celá řada elitních českých závodníků. V závodě mužů budou na vítězství útočit reprezentanti Tomáš Řenč a Jan Šneberger, vysoké ambice budou mít také Jan Oppolzer či Petr Vabroušek. V závodě žen patří k největším favoritkám triatlonistky, které se jen před pár dny zúčastnily piešťanského Slovakmana – Simona Křivánková, Helena Kotopulu a Markéta Cibulková. Skvělou formu letos prokázaly také obě Hany Kolářové. 

Ti nejlepší pak vystoupí na stupně vítězů přímo v areálu Olympijského festivalu, kam mají vstup zdarma všichni včas přihlášení účastníci s jednou osobou doprovodu

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru