REKLAMA
Tomáš Holý a Petr Glaser. Foto: FK BMS
Sport

Most - Baník představuje novou posilu do branky, kterým je Tomáš Holý. Jako volný hráč po skončení profesionální smluvy mohl být zaregistrován i mimo oficiální přestupní termín. Informuje o tom Fotbalový klub Baník Most-Souš.

Příležitost získat Tomáše Holého i uprostřed podzimní části sezóny nenechala klidným sportovního manažera Baníku Petra Glasera, Baník tak v reakci na nevydařený vstup do sezóny přivádí další oporu do týmu, která už v neděli bude moci nastoupit v zápase za Most.

Tomáš Holý se vrací po 7 letech do České republiky. Předchozí obodbí strávil vesměs v anglických klubech. V lednu 2017 odešel ze Sparty do Gillinghamu, za který odchytal ve třetí nejvyšší soutěži 107 zápasů. Následoval přestup do Ipswich Town, slavného klubu, který v roce 1981 vyhrál Pohár UEFA a od letošní sezóny hraje opět anglickou Premier League. Poslední dvě sezóny odchytal Tomáš Holý opět v League One (tedy třetí nejvyšší soutěži) v klubu Carlisle United, kde připsal dalších 73 startů.

Tomáš Holý

  • narozen 10. 12. 1991
  • odchovanec Hradce Králové a Sparty Praha
  • 22 ligových startů v 1. lize ČR
  • přes 250 startů v anglických soutěžích
  • 18 startů v reprezentačních výběrech mládeže

Do výčtu statistik nezapomeňme uvést také 22 startů v nejvyšší české soutěži za Fastav Zlín a také 18 reprezentačních startů v mládežnických reprezentačních výběrech.

Angažmá v anglickém fotbale bylo pro Tomáše Holého splněným snem a v profesionálních zápasech v Anglii odchytal přes 250 zápasů, což z něj dělá vskutku ostříleného brankáře. V Baníku Most-Souš se dohodl zatím na půlročním působení, které má nastartovat nevýrazné výkony týmu v probíhající sezóně. S týmem trénoval poprvé v pátek, kde jej na prvním tréninku zastihlo deštivější počasí. Reagoval s úsměvem, že ze severu Anglie je na něco podobného hodně zvyklý.

Baník v neděli cestuje na hřiště FK Teplice B a ve zbývající části podzimu jej čeká 8 zápasů, ze kterých pouze 3 odehraje na domácím stadionu.

V neděli tak zápasovou premiéru za Baník absolvuje trenér Pavel Horváth a zřejmě i brankář Tomáš Holý.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru