Zoo slaví výročí a chystá medvědí rekord. Zapojíte se? Čeká vás zvýhodněné vstupné. Zdroj: Zoo Děčín
Zajímavosti

Děčín – Překonáváte rádi rekordy? Pokud ano, pak nesmíte poslední srpnový den, tedy tuto sobotu, od 14 hodin chybět v děčínské zoo! Nejenže se tu budou slavit 75. narozeniny zoo, ale navíc zde proběhne pokus o vytvoření nového českého rekordu!

Ten bude spočívat v tom, aby se v zoo sešlo co nejvíce lidí v tričku s medvědem. Celou akci posvětí Agentura Dobrý den z Pelhřimova, která rekord zapíše do české knihy rekordů a kuriozit. „Medvědi patřili k děčínské zoo v podstatě od jejích počátků a všichni milují toho našeho současného – medvěda kamčatského Bruna, tak bylo téma narozeninových oslav jasné,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. 

Kdo přijde v triku s medvědem, toho zoo odmění hned u vstupu zvýhodněným vstupným. Dospěláci v medvědím tričku budou mít 31. 8. vstup jen za 75 korun (však se slaví 75. narozeniny), děti, studenti a senioři pak za pouhou padesátikorunu.

Triko s medvědem je možné zakoupit již nyní na pokladně zoo nebo v děčínských informačních centrech, ale je možné přijít i v triku vlastním. „Je při tom úplně jedno, zda bude medvěd na triku jako fotka, kreslený obrázek, nášivka nebo nažehlovačka. Klidně buďte kreativní a nakreslete si medvěda na triko sami. Pro zápis k rekordu se bude počítat jakýkoliv svršek s medvědem, můžete mít na sobě například mikinu, svetr, vestu, tílko, bodýčko, pyžamo,“ doplnila mluvčí. Pokud by někdo triko s medvědem nestihl do akce pořídit, nemusí zoufat, před zoo stánek bude stánek, kde si ho budete moct ještě koupit. 

Pokus o rekord bude sice hlavní částí programu, ale ne jedinou. Nebude chybět narozeninová oslava a také dárek! Tím bude představení nového plyšového maskota – dvojníka medvěda Bruna, který bude do budoucna dělat na akcích radost především dětským návštěvníkům. V lesním amfiteátru bude probíhat bohatý program plný soutěží a zajímavostí. „Nakrojíme narozeninový dort a připijeme si na rozkvět zahrady do dalších let,“ těší se mluvčí zoo. Po areálu zoo bude k dispozici mnoho stánků s nejrůznějšími aktivitami a občerstvením. 

Vzhledem k nízké kapacitě parkoviště bude zoo ráda, pokud návštěvníci využijí buď pěších tras nebo minibusu na lince 216, který k zahradě zajíždí v pravidelných intervalech. Zastávky spoje jsou u obchodního domu Tesco, kde lze pohodlně zaparkovat, na parkovišti v ulici Práce (také možnost parkování), u vlakového i autobusového nádraží a také u Expozice Rajské ostrovy. Autobus je ZDARMA!

Nejaktuálnější informace najdou zájemci u události na facebooku Zoo Děčín.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru