Dobrovolníci s tímto zařízením docházejí za pacienty na oddělení následné péče. Foto: Dobrovolníci
Zajímavosti

Chomutov – V chomutovské nemocnici už od července využívají brýle virtuální reality se softwarem a virtuálními zážitky Kaleido VR, které aktivizují a rozvíjejí kognitivní funkce pacientů na odděleních následné péče.

Pacienti si mohou vybrat z více než stovky zážitků na seznamu, který pravidelně aktualizují koordinátorky dobrovolníků. Kaleido nahrává do aplikace nový zážitek každých 10 dní. Podívat se mohou po České republice, ale i do zahraničí. Mohou vidět světoznámá města i krásy přírody, navštívit ZOO, projít se po loukách s alpakami, poslechnout si koncert cimbálovky a heligonky nebo vyrazit do muzea.
 
Pacienti se díky brýlím s virtuální realitou mohou v mžiku přenést na nějaké zajímavé místo. Nabídka zážitků se neustále rozšiřuje. Foto: dobrovolníci
 
VR brýle se zážitky mají u pacientů velmi pozitivní ohlas, někteří žádají o zážitek opakovaně.
 
„Děkujeme společnosti Kaleido za zapůjčení brýlí VR do všech našich 7 nemocnic, kde brýle díky společnosti využíváme. Koordinátoři i dobrovolníci načerpali nové zkušenosti, díky kterým mohou pacientům přibližovat další možnosti dobrovolnického programu," vyjádřili svůj vděk dobrovolníci.
 
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru