REKLAMA
OBRAZEM: Na Mostecku vznikl unikát: Je tu první hračkobudka
Oldřich Hájek starší a Karel Kovařovský postavili v Nemilkově první hračkobudku. Foto: Lenka Cabadajová
Zajímavosti

Nemilkov – Něco takového u nás nejspíš ještě vůbec neexistuje. V Nemilkově na Mostecku mají první „hračkobudku“, přístřešek na kuří nožce připomínající chaloupku baby Jagy, do které můžete ukládat své nepotřebné hračky.

Autorem nápadu je Oldřich Hájek starší, výrobu si vzal na starosti Karel Kovařovský. Společně za pomoci ještě dalších obyvatel vesničky za Mostem budku ukotvili a usadili u nemilkovského dětského hřiště. „Klidně to může fungovat tak, že přivezete svoji nepotřebnou hračku a vezmete si na oplátku jinou,“ říká místní podnikatel Oldřich Hájek starší. Nebo si prostě jenom hračku půjčíte pro dítě, které si přijde hrát na prolézačky. Uvnitř budky je ještě polička na dětské knížky.

V Nemilkově mají zajímavostí více. Požární nádrž zde hlídá vodník sbírající hrníčky na své dušičky (zatím se ještě žádný neztratil a dušičkové hrnky naopak přibývají), břeh potoka zase zdobí velké betonové hlavy osázené trávou jako vlasy.

Fotogalerie

Psali jsme

{article 26347}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

{article 23532}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru