Muž obsadil cizí chalupu. Pak začal rozprodávat její vybavení
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínovsko - Hamerští policisté překazili kšeft 23letému muži z obce v Krušných horách. Ten měl v listopadu jednak užívat cizí dům, od kterého měl klíče, které si měl před pár lety v domě přivlastnit. A také z domu rozprodával věci.

Nyní chalupu využíval k občasnému bydlení a to bez souhlasu a vědomí majitele nemovitosti. Z rekreačního objektu měl navíc odcizit sekačku, pily a elektrickou pánev. Věci nabídl k prodeji, vynesl je z domu a čekal na kupce. Než došlo k prodeji, zakročili policisté.

Lup muži odebrali a jeho zadrželi. "Na základě výsledků šetření mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, krádeže a neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. Poškozený chalupář vyčíslil škodu na částku 10 900 korun," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Muži za toto jednání může soud v případě uznání viny uložit až tříletý trest odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru