Není to jen obyčejná dodávka! Nová mobilní služebna strážníků vozí spoustu věcí, které mohou zachránit život
Nová mobilní služebna litvínovských strážníků. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Městská policie Litvínov využívá novou mobilní služebnu. Jedná se o víceúčelové vozidlo tovární značky Volkswagen s přestavbou od firmy SICAR. Kompletní cena víceúčelového vozidla včetně přestavby je 1,75 milionu korun.

Mobilní služebna disponuje všemi prostředky pro řešení krizových situací. Je vybavena kamerovým systémem napojeným na dispečink městského kamerového systému a osvětlením s reflektory na výsuvném stožáru. Součástí vybavení je vyprošťovací technika včetně motorové pily a dalších nástrojů. Při zásahu v terénu mohou strážníci využívat záchranné lékařské vybavení, jehož součástí je defibrilátor.

Dále mobilní služebna disponuje měřící technikou pro analýzu plynu, která určuje mezní hranice výbušnosti, dýchatelnosti, odhalí únik čpavku a chloru. Součástí vybavení je mobilní laboratoř pro určení všech sedmi nejužívanějších návykových látek.

Posádka mobilní služebny může využívat výpočetní techniku napojenou na dispečink Městské policie Litvínov. V mobilní služebně je možné přepravit až osm lidí. „Nová mobilní služebna splňuje všechny požadavky pro práci v terénu a je kvalitní podporou Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje. Na práci strážníků klade víceúčelové vozidlo svým moderním vybavením zvýšené nároky. Proto musí všichni projít speciálním školením pro práci s technikou, která je součástí nové mobilní služebny,“ uvedl velitel Městské policie Litvínov Zdeněk Urban.

Nové víceúčelové vozidlo nahradilo původní mobilní služebnu pořízenou v roce 2009. "Tu budou nyní využívat litvínovští dobrovolní hasiči," uvedl našemu serveru Zdeněk Urban. Tam bude dále sloužit k přepravě členů jednotky.

Novou mobilní služebnu si může veřejnost prohlédnout 28. března od 14 hodin před Scholou Humanitas.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru