V této litvínovské restauraci na úklid zrovna nedali. Hygiena tam našla i kontaminované špagety
Foto: KHS Ústí nad Labem
Litvínov

Litvínov - Kontrolu v Restauraci Jocha v Litvínově provedli v polovině minulého měsíce pracovníci mosteckého pracoviště Krajské hygienické stanice. S tím, co tam viděli, nebyli zdaleka spokojeni. Nyní o kontrole informovali na svých stránkách.

"Při státním zdravotním dozoru dne 13. 3. 2019 byly v kontrolované provozovně odebrány vzorky hotových pokrmů k mikrobiologickému vyšetření, kterým byla ve vzorku vařených špaget prokázána sekundární kontaminace patogenními mikroby Listeria monocytogenes," informovala Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje. Přítomnost mikrobů Listeria monocytogenes v potravinách a pokrmech určených k přímé spotřebě není přípustná.

Současně byly podle hygieniků zjištěny další závady v rozporu s předpisy, neboť provozovatel nezajistil, aby potravinářský provoz byl udržován v čistotě a v dobrém stavu. Povrchy podlah a zařízení nebyly udržovány v dostatečné čistotě, v době kontroly byly povrchy podlah, zařízení, stolů, potravinářského vybavení značně znečištěné, váha na porcované tepelně zpracované maso určené k přímé konzumaci byla viditelně znečištěna masem syrovým.

0204jocha2

Foto: KHS Ústí nad Labem

"Zjištěné závady v hygieně a sanitaci zařízení vyústily až k sekundární kontaminaci finálního pokrmu patogenními mikroby Listeria monocytogenes a současně zakládaly významné riziko kontaminace podávaného tepelně zpracovaného masa patogenními mikroby z masa syrového," vysvětlují hygienici.

Dne 28. března bylo provozovateli na základě zjištění nařízeno provést odstranění zjištěných závad a sanitaci, a současně byla uložena sankce.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru