Zlodějská jízda 45letého Litvínovana skončila! Na Mostecku nakradl věci za půl milionu
Ilustrační foto
Litvínov

Mostecko - Vyšetřovatel mostecké policie zahájil stíhání z trestných činů krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 45letého muže z Litvínova a z přečinu krádeže 35letého Litvínovana.

Starší z dvojice měl v Litvínově vniknout do kanceláře a do prodejny, poškodil zařízení objektu a zanechal škodu ve výši 17 tisíc korun. V Mostě se dostal do uzamčeného bytu a odnést z něj měl různé starožitnosti, pánské hodinky, dýky, šperky, vše v hodnotě 440 tisíc korun. Poblíž centra Mostu vnikl do neuzamčeného vozidla a odnesl z něj doklady a platební kartu, s kterou poté šestkrát platil v různých prodejnách. V obchodním centru v Mostě měl odcizit z jedné prodejny dva mobilní telefony a hodinky za 42 tisíc korun. Z relaxačního studia, kam se vloupal, odcizil bezpečnostní kamery, boty a finanční hotovost.

Mladší obviněný muž vnikl do litvínovské restaurace a poté kontaktoval staršího obviněného, kterému podal informace ohledně vloupání a ten se následně do stejného objektu vydal a odcizil tam elektroniku, peněženku s doklady a různé bonusové karty.

"Mladší z dvojice se již v minulosti krádeže dopustil a byl odsouzen. Ukradl věci za 18 tisíc korun a může čekávat tříletý trest odnětí svobody. Starší krádežemi způsobil škodu ve výši 526 000 korun a hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody. Policie odcizené věci nezajistila, ty obviněný prodal náhodným zájemcům nebo do zastavárny, některé údajně zahodil," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru