Běsnící muž útočil na městské i státní policisty. Strážník byl převezen do nemocnice
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Z přečinu výtržnictví a násilí proti úřední osobě čelí obvinění 27letý muž z Litvínova. Ten měl koncem července v nočních hodinách při řešení rušení nočního klidu v jednom panelovém domě v Litvínově napadnout strážníky, kteří na místě incident řešili.

Na ty měl zaútočit pěstmi a kopy, kdy strážnici proti němu použili donucovací prostředky. Muž následně vběhl do bytu, poté opět na chobě začal fyzicky napadat přítomné strážníky a byl nadále agresivní. Při tom měl udeřit jednoho z nich do obličeje, až strážník upadl na zem a i poté výtržník v útoku pokračoval.

!Na místo dorazili policisté, a protože agresivní muž stále nedbal výzev k zanechání protiprávního jednání a pořád útočil, policisté proti němu použili donucovací prostředky, kterými ho zpacifikovali. Výtečník nakonec skončil v policejní cele. Měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, pozitivně vyšel i orientační test na drogy," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Napadený strážník utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice k ošetření a nyní je v pracovní neschopnosti. Obviněný je stíhán na svobodě a za toto jednání mu hrozí v případě odsouzení až čtyřletý trest odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru