Adoptujte si sedačku v kině! V Litvínově spustili neobvyklou akci na lepší posezení
Jednatel společnosti Sportas Litvínov Miroslav Otcovský, která provozuje v Litvínově kulturní zařízení Citadela. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - V Litvínově spustili akci Adoptuj sedačku. Cílem je oslovit obyvatele města i firmy z Litvínova a okolí, aby poskytli dar na obnovu sedaček v kulturním zařízení Citadely. Současné jsou desítky let staré a nevyhovují nynějším standardům.

"Každý dárce si zapojením do akce vytvoří s Citadelou hmatatelné pouto," poukazuje na přínos akce starostka Litvínova Kamila Bláhová. Citadela patří městu, provozuje ji městská společnost SPORTaS.

Jak můžete výměnu sedaček podpořit? Možné jsou tři způsoby: Přímé zaplacení částky bankovním převodem bez jakékoli prezentace dárce, uzavřením dohody o daru, kde bude domluvena i forma a způsob zveřejnění jména dárce či je možno akci podpořit formou reklamního plnění. Minimálně lze darovat stokorunu, horní hranice stanovena není. "Je možné si i zvolit, zda dárce přispěje na konkrétní sedačku, kdy cena sedačky je šest tisíc korun. Nebo darovat jakoukoliv částku na celou akci. V tom případě dárce nebude spojován s konkrétní sedačkou, vysvětluje Miroslav Otcovský, jednatel kulturně společenského centra Citadela.

V sále je nyní 480 sedaček, protože nové budou pravděpodobně rozměrnější, klesne i jejich počet. Nově jich má být okolo 420, přesný počet není stanovený. Při promítání filmů to problém nebude, zcela obsazené kino v Litvínově nebývá. Při divadelních představeních či koncertech, kdy jsou místa zaplněna, se bude muset s o něco nižší návštěvností počítat.

Již nyní funguje transparentní účet, kam jsou směrovány veškeré finanční dary a kde jsou viditelná jména dárců. Jak konkrétně přispět se dozvíte zde na webu adoptujsedacku.cz.

Jména dárců budou zveřejněna na webových stránkách Citadely a u vstupu do kina bude vytvořena zeď díků, kde budou uvedeni všichni bez ohledu na výši daru. "Zeď díků odhalíme při slavnostním otevření sálu po výměně sedaček. Výměnu sedaček plánujeme v září příštího roku," dodal Miroslav Otcovský.

Zároveň bude v kině vyměněna podlahová krytina za nové trvanlivé PVC, bude vyměněno nouzové osvětlení ve schodišti a bude také instalováno zábradlí po obou stranách kina.

Předbětně se počítá s tím, že budou třeba tři miliony korun. Státní fond kinematografie již poskytl 350 tisíc korun a vyhrazené na financování jsou i vlastní prostředky Citadely.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru