Bude to jako malá přírodní zoo! Ve Mstišově chtějí zcela předělat oblíbenou oboru u vyhořelého zámečku
Opravy zámečku ve Mstišově. Foto: Ilona Kaulfuss
Litvínov

Dubí – V Dubí pokračují přípravy jednoho z největších investičních projektů města, kterým bude revitalizace a rozšíření známé mstišovské obory. O aktuální situaci informoval zastupitele na jejich zasedání koncem ledna starosta Petr Pípal. Jak uvedl, v současné době se provádí geodetické zaměření budoucí obory. Ta by se měla rozšířit až k Novému Mstišovu, k tamnímu Domovu důchodců.

„Celý prostor obory bude oplocený,“ zdůraznil Pípal. Nová obora bude podle starosty splňovat požadavky na moderní rekreačně oddychový areál, kde budou zvířata v prostorných výbězích, se zajištěným kvalitním ošetřovatelským servisem. Jednotlivé zóny a výběhy se propojí stávajícími cestami, jejichž povrch bude upravený. V nové oboře počítá vedení města kromě přístřešků pro zvířata s instalací řady dřevěných hracích prvků pro děti a posezení v odpočinkových místech.

Geodetické zaměření by mělo být dokončené do poloviny února. Následně přijdou na řadu práce na samotné studii. Její realizaci plánují Dubští ve spolupráci s Lesy ČR. „Novákovi spolupracují a pokračují v rekonstrukci zámečku,“ poznamenal ke vztahům mezi městem a majiteli vyhořelého objektu Petr Pípal. „Mají v plánu nákup pozemků kolem zámečku, protože jim patří pouze budova. Já věřím, že ten ohořelý historický objekt dají znovu do pořádku.“

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru