Cizinec bez zakrytého obličeje vyváděl na zastávce a zničil roušky, které mu chtěli dát policisté
Ilustrační foto
Litvínov

Most - Na slušné vychování zřejmě zapomněl 40letý cizinec, žijící na Mostecku. Koncem března měl muž dělat výtržnosti na zastávce MHD na konečné v Litvínově.

Ve večerních hodinách se tam dobýval do tramvaje a neměl žádnou roušku ani jiný ochranný prostředek dýchacích cest a bylo podezření, že je možná pod vlivem návykových látek. Na nevhodné chování byl upozorněn náhodným svědkem. „Místo, aby se kál, začal být agresivní a chtěl se s ním prát. Na místo byli přivoláni policisté. Agresora vyzvali, aby upustil od nevhodného chování, to ale muž v úmyslu neměl a s policisty nespolupracoval,“ uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Naopak měl kolem sebe plivat, kopat a zničil roušky, které mu policisté chtěli dát. „Protože neuposlechl opakované výzvy, použili policisté donucovací prostředky. Jelikož měl muž zranění v obličeji, které měl již před příjezdem hlídky policie, byli na místo přivoláni zdravotníci, kteří rozhodli o převezení muže k ošetření,“ dodala tisková mluvčí Policie ČR.

Výtržník ve svém protiprávním jednání pokračoval i nadále, kopal a plival kolem sebe a jednoho policistu při umisťování do sanitky měl zranit, když ho měl kopnout do ruky.

Vyvádět měl i ve zdravotnickém zařízení a následně i na policii, kde byl umístěn v policejní cele.

„Vyšetřovatel ho nyní obvinil ze zločinu násilí proti úřední osobě a z přečinu výtržnictví. Obviněný cizinec je stíhán na svobodě. Pokud bude odsouzen pravomocným rozsudkem, hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až na šest let,“ doplnila Ludmila Světláková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru