Pochod 15 kilometrů po horách není pro litvínovské děti žádný problém
Foto: MK Litvínov
Litvínov

Litvínov – Příměstský tábor, od roku 2006 již tradiční akce Městské knihovny Litvínov, proběhl i tyto prázdniny. Ne však jako v předchozích letech, protože byl plánován během nouzového stavu kvůli pandemii nového typu koronaviru. Jaké byly změny, se dočtete níže.

„Ještě minulý rok jsme dělali tábor pro 30 dětí a v pěti dnech navštívili pět různých míst. Mezi oblíbené návštěvy patřil například bazén v Mostě nebo Teplicích. Tento rok jsme si ani nebyli jistí, zda tábor vůbec pořádat. Netušili jsme, jestli se budou stále nosit roušky, kolik dětí bude moci být pospolu, nebo zda bude něco otevřeno, kam bychom s výletníky mohli jít,“ říká Vladimír Kraft, vedoucí dětského oddělení Městské knihovny Litvínov.

Litvínovská knihovna nakonec tábor uspořádala, ale děti byly rozděleny do dvou patnáctičlenných skupin, které sice navštěvovaly stejná místa, ale v různé dny. Navíc vše bylo naplánováno tak, aby se skupiny navzájem nesetkaly. Výlety necílily na návštěvu vnitřních prostor, ale na přírodu. Díky tomu se děti podívaly například na zříceninu hradu Rýzmburk, do 3D bludiště v Oseku, na sportovní areál Klíny a také zdolaly více než 15 kilometrů po Krušných horách.

O tuto akci knihovny v Litvínově je vždy veliký zájem. Kdybyste chtěli, aby se i Vaše dítě zúčastnilo Příměstského tábora 2021, kontaktujte pracovníky knihovny již v lednu příštího roku, nebo se ptejte na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru