FOTO: Staré vs moderní. Srovnejte nové nádraží v Litvínově s někdejší budovou
Staré a nové. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Budova litvínovského vlakového nádraží získala zcela nový vzhled. Železniční trať byla elektrifikovaná a před nádražím se dokončuje autobusový terminál. Část Litvínova při příjezdu od Mostu dostala zcela novou, moderní podobu.

Úsek této trati z Louky do Litvínova byl v roce 2019 elektrifikován, modernizací prošel také zbylý úsek Louka u Litvínova – Oldřichov u Duchcova, kde dochází mimo jiné ke zvýšení traťové rychlosti až na 100 km/h.

1412nadrazinove

Rekonstruovaná výpravní budova. Foto: Oldřich Hájek

Aktuálně probíhá v prostoru před nádražím výstavba nového dopravního terminálu, který usnadní přestup mezi vlaky a návaznou městskou i příměstskou dopravou. Tramvajový provoz se vrátí ale nejdříve v příštím roce po dokončení neočekávaných rekonstrukcí dvou mostů.

Po dokončení projektů vznikne komfortní přestupní uzel se zázemím v nové odbavovací hale v prostorách výpravní budovy.

1412nadrazistare

Někdejší vzhled litvínovského nádraží. Foto archiv: Oldřich Hájek

A jak bude probíhala přestavba nádražní budovy? Zásadní změnou prošlo dispoziční řešení objektu, které lépe odpovídá současným trendům a potřebám cestujících. Došlo k výměně oken i dveří, střechy a nový je provětrávaný obvodový plášť.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru