Dopravní podnik: Rekonstrukci tramvajové trati do Litvínova dokončíme letos, bude ale velká výluka
V úseku u Litvínova se už rovnaly položené koleje. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Most, Litvínov - Zhruba před rokem byla zahájena stavba "Modernizace a rekonstrukce tramvajové trati Most - Litvínov". Postup stavebních prací je z důvodu zhoršeného stavu mostních konstrukcí u Petrochemie zpomalen. Dopravní podnik nyní oznámil, že práce budou dokončeny v letošním roce.

Bez vyřešení stavu dvou mostů nelze stavbu úspěšně dokončit. "Proto byla v loňském roce provedena další diagnostika spodní stavby mostních konstrukcí, které prokázala nutnost většího stavebního zásahu, než jaký byl v projektu předpokládán. Tyto nové objektivní důvody vedly k nutnosti zvážit varianty řešení," uvádí mluvčí dopravního podniku Jiří Holý. Patřily tam sanace, konzervace stávající stavu, či větší rozsah rekonstrukce. Pro zajištění bezpečnosti cestujících bylo rozhodnuto o rozsáhlé rekonstrukce horní stavby mostů a částečné sanaci spodní stavby.

Následně byla provedena projektová příprava, byla řešena legislativa s drážním úřadem, se správci sítí a s dalšímistrategickými partnery (ORLEN Unipetrol, ŘSD). V tuto chvíli dojde k vydání příslušných povolení a je možné zahájit práce na rozsáhlé rekonstrukci dvou mostů.

"V průběhu května je plánována demontáž a bourání říms, snesení betonových prefabrikovaných nosníků. Osazení nových betonových prefabrikovaných nosníků a římsových prvků je plánováno v letních měsících," dodal mluvčí. Po dokončení prací na vybudování nových mostních konstrukcích budou zahájeny práce na železničním spodku/svršku. Zároveň budou probíhat práce na realizaci nových přejezdů, zastávek.

V tuto chvíli harmonogram počítá s dokončením všech prací cca do poloviny letošního prosince. Vzhledem k nutnosti zrealizovat práce v otočce Záluží je nutné udělat výluku v celé trase Litvínov - Most.

"Tato velká výluka je plánována cca od září do prosince 2022. Takto dlouhá výluka je dána mj. i dlouhými dodávkami materiálů, nedostatkem výrobních kapacit dodavatelů. O bližších termínech výluky budeme cestující průběžně informovat," sdělil mluvčí dopravního podniku.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru