Muž se vmísil mezi studenty a pronikl do litvínovské školy. Jeho následující plány překazil učitel
Muž dostal zálusk na počítače. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Litvínovští policisté sdělili podezření 36letému muži ze spáchání trestného činu pokusu krádeže. Ten měl v polovině března v ranních hodinách s houfem studentů vstoupit do jedné z litvínovských škol. V prvním patře zřejmě uviděl v jedné učebně tři volně přístupné notebooky. Přestože byl letošního roku soudem potrestán za majetkový delikt, rozhodl se počítače odcizit.

Jeho plány překazil procházející učitel. Mostečan elektroniku odložil pod tabuli a zrychlenou chůzí ze školy odešel.

"Krádeží by podezřelý způsobil poškozené škole hmotnou škodu ve výši 1500 korun. Policisté muže ztotožnili a předvedli k výslechu na základě získaných poznatků. Zcizené notebooky měl prý v plánu prodat a peníze užít pro svoji potřebu. Věc je vedena na obvodním oddělení Litvínov ve zkráceném přípravném řízení," uvádí k případu tiskový mluvčí policistů Václav Krieger.

V případě uznání viny hrozí muži až tříletý pobyt ve vězení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru