Litvínovan roky odebíral elektřinu načerno. Musí si teď připravit desetitisíce a hrozí mu vězení
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Na samotném konci dubna si od mosteckých policistů převzal sdělení obvinění 38letý muž z Litvínova ze spáchání trestného činu krádež. Ten si měl užívat elektrické energie, kterou „načerno“ odebíral tři a půl roku.

V jednom z litvínovských panelových domů měl ve společném prostoru provést neoprávněný zásah v elektrickém rozvaděči. Podle vyšetřovatele zcela vědomě odebíral elektřinu mimo měřenou část, přestože neměl řádně uzavřenou smlouvu s dodavatelem energií.

V samotném bytě měl užívat elektrická kamna, lednici, počítač, osvětlení a další běžné spotřebiče. "Neoprávněným odběrem způsobil na základě výsledku znaleckého posudku poškozené společnosti škodu přesahující částku 50 tisíc korun. V případě odsouzení hrozí stíhanému za takový nelegální odběr až dvouletý trest odnětí svobody," uvádí mluvčí policistů Václav Krieger.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru