Začnou tramvaje do Litvínova jezdit v květnu? V dubnu má být konečně hotovo
ILUSTRAČNÍ FOTO. FOTO: E-DENÍKY.CZ
Litvínov

Litvínov – Kdy se vrátí tramvajová doprava do Litvínova? Potřebnou výměnu kabeláže zhotovitel stavby nestihl během března dokončit.

Nyní se vyměňují kabely na terminálu v Litvínově. „Veškeré práce by měly být hotové do půlky měsíce. Pak se přistoupí k jízdním zkouškám," potvrdil dopravně technický náměstek Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Vladimír Šefr. Pokud bude vše tentokrát v pořádku, provoz na trati bude po více než dvou letech obnoven. 

Zkušební provoz byl přitom zahájen na začátku února, počítalo se s tím, že v půlce února výluka skončí. Jenže při zkušební jízdě se projevilo poškození části nové kabelové trasy. Psali jsme ZDE. Dopravní podnik tehdy doufal, že výměna kabeláže bude hotová do konce března. „Náměstkyni Petře Jarošové se podařilo na ministerstvu vyžádat prodloužení dokončení projektu, takže dopravní podnik nebude mít problémy s dotací," dodal Vladimír Šefr. 

Výluka tramvají mezi areálem chemických závodů a Litvínovem začala přesně 1. dubna 2021. Rekonstrukce této první části, při níž se měnily troleje, kolejiště, inženýrské sítě a upravovalo se křížení se silnicemi, měla trvat zhruba rok. Pak bylo naplánováno pokračování rekonstrukce od Unipetrolu do Mostu. Harmonogram počítal s dokončením do dvou let, tedy do 1. dubna 2023. Jenže nyní není hotová ještě ani první etapa. 

Připomínáme, že k prodloužení výluky musel dopravní podnik přistoupit z důvodu nutnosti demolice a následné stavby dvou mostů na trati. S tím se původně nepočítalo. O tomto problému si můžete přečíst ZDE.

Dopravní podnik čerpá na rekonstrukci tramvajové trati půlmiliardovou dotaci z Ministerstva dopravy – Státního fondu dopravní infrastruktury a Evropské unie z operačního programu Doprava. Přípravy na rozsáhlou modernizaci tratě mezi Mostem a Litvínovem začaly v roce 2013. Nakonec byla celá dotace využita na financování pouze první etapy rekonstrukce. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru