V hamerském učilišti byly slovanské bohyně. Podívejte se do galerie, jak si je představují mladí kadeřníci
TÉMATEM KADEŘNICKÉ SOUTĚŽE BYLA SLOVANSKÁ BOHYNĚ. FOTO: JIP
Litvínov

Litvínov – Na tři desítky žáků z devíti škol z regionu Ústeckého kraje, ale i z Karlovarska, Prahy a Libereckého kraje ukázaly, jak si představují slovanskou bohyni.

Střední odborná škola Litvínov–Hamr pořádala 22. ročník odborné kadeřnické soutěži Junior, kam se tentokrát přijela přestavit také nová partnerská škola z Hluboše u Příbrami. Členkou poroty byla ikona kadeřníků Jana Burdová, která předávala také jednu speciální cenu. „Jana Burdová je pro mladé kadeřníky velkou inspirací. Získala snad vše, co lze v tomto oboru získat, působí v odborných porotách při mezinárodních soutěžích," krátce přestavila čestnou členku poroty ředitelka školy Jitka Francírková. Svou nápaditostí Janu Burdovou nejvíce oslovila Nikola Vaváková ze Střední odborné školy, Litvínov-Hamr. 

U celé poroty se ale absolutní vítězkou stala Natálie Dresslerová z téže školy. Hlavní cena tak zůstává v Litvínově-Hamru. Na druhém místě se umístila již dříve zmíněná Nikola Vaváková a třetí místo patří Alexandrovi Lovjannikovi ze Střední školy gastronomie a služeb, Liberec.

Speciální členku poroty měla i druhá část soutěže, při níž svůj um přestavovali krejčí. Jejich módní přehlídka je již tradiční součástí kadeřnické show. „Naděždu Šverma Moravcovou asi nemusí představovat, její salón v Teplicích je vyhlášen nejen po Ústeckém kraji," podotkla Jitka Francírková. Naděžda Moravcová se školou spolupracuje více, může si mezi  šikovnými studenty vyhlédnout svého budoucího zaměstnance do salonu. „Měla jsem loni u sebe chvíli úžasnou absolventku této školy, šla samozřejmě studovat dále na univerzitu do Liberce. Ale paní ředitelka mi už říkala, že má pro mě vyhlídnutého dalšího adepta," potvrdila Moravcová.

Krejčí připravovali hned několik výtvorů, protože pro ně byly vyhlášeny hned tři soutěžní kategorie. Tradičně je přehlídka věnovaná čarodejnicím, tentokrát s přívlastkem "pohádková". V této kagetorii si cenu odnesl tým Obchodní akademie a Střední odborné školy gen. F. Fajtla, Louny. 

V kategorii s názvem rozpustilá sukně nejvíce bodoval tým Střední školy obchodu a služeb, Teplice.

A soutěžní kategorii s tématem "kuchyňský set", kde mohla hlasovat i veřejnost, opanoval tým Střední odborné školy, Litvínov–Hamr.

Nad soutěží převzal záštitu hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a tradičně ji podporuje také město Litvínov. Jeho starostka Kamila Bláhová si nenechala ujít příležitost se na mladé kadeřnice podívat. 

FOTOGALERIE:

 




 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru