REKLAMA
OBRAZEM: Čtenářka varuje: Takhle můžete dopadnout při houbaření na Mostecku!
Vykradené auto při houbaření. Foto: čtenářka
Litvínov

Krušné hory - Na možné útoky zlodějů či celých zlodějských band na zaparkovaná vozidla houbařů v Krušných horách na Mostecku upozornila naši redakci po tomto víkendu čtenářka, jejíž vozidlo se stalo terčem jednoho takového nájezdu.

"Ráda bych všechny informovala, aby si dávali pozor v našich lesích," napsala k fotografiím, které zaslala redakci. Do auta se zloděj či zloději dostali klasickým rozbitím bočního okna. Kde k vyloupení vozidla došlo? V neděli byla na houbách mezi Mníškem a Novou Vsí se svým šestiletým synem a přítelkyní. Podle jejího vyjádření jí auto vykradla pětice lidí tmavší pleti. "Lidé by si měli dávat pozor, prý se to tam děje často," varuje houbaře.

Jaká může být obrana? Před výše popsaným způsobem vykradení není možné vozidlo účinně zabezpečit, ale riziko vykradení lze minimalizovat. Pokud nebudete nechávat věci, byť nepatrných hodnot, na odiv pachatelům, vaše vozidlo si nemusí vybrat. Důvod je zřejmý - nebude viditelná žádná kořist. I to ale mnohé odradit nemusí.

Policisté pravidelně zveřejňují několik preventivních rad, které nemusí vždy pachateli zabránit v jeho jednání, ale mohou jej zejména odradit:

  • auto vždy zamykejte, zavřete řádně okénka, zavazadlový prostor
  • nenechávejte klíčky, náhradní klíčky, doklady od vozu a další důležité doklady v autě
  • nenechávejte žádné věci na viditelném místě ve vozidle
  • využijte zabezpečení, kterým jsou vybavena autorádia (odnímatelné panely, karty ....)
  • uvažujte o instalaci vhodného autoalarmu nebo jiného zabezpečovacího systému

Foto

0708houbari1

0708houbari2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru