REKLAMA
Thomas Sebastien Müller: Janov potřebuje více pozornosti
Thomas Sebastien Müller v Janově.
Litvínov

Litvínov - Janov přijde o jeden vybydlený šestivchodový blok. Město dům koupí od CPI a zdemoluje. Je to ale jen jeden krok ke zlepšení situace v sídlišti, které se s problémy potýká už řadu let.

V poslední době se podle litvínovského zastupitele Thomase Sebastiena Müllera situace v Janově opět zhoršuje: „Mluvím s lidmi z Janova a vnímám zhoršující se atmosféru. Přibývá vybydlených bytů. Podle zprávy Policie ČR je situace stabilizovaná, ale stačí se projet městem, aby bylo jasné, že je to jinak. Je nutné věnovat Janovu více pozornosti. Nestačí jen investovat peníze z dotací do nesmyslných rekonstrukcí chodníků u prázdných domů. Je nutné hlavně pracovat s lidmi. Fungoval systém nulové tolerance. Jeho principy, tedy prevence a represe, se v Janově stále uplatňují, během let ale polevila důslednost.“

Bezpečnostní situace se nevyvíjí dobře ani v ostatních lokalitách Litvínova. „Velkým problémem města jsou bezdomovci v centru. V parku, v ulicích, a dokonce i na náměstí je možné setkat se s opilými lidmi, kteří polehávají na zemi, případně se snaží dostat do obchodů či vchodů domů. Přímo v centru města v ubytovně bydlí zahraniční dělníci, kteří nerespektují městské vyhlášky. Pijí na veřejnosti alkohol, vyhazují odpadky z oken, pod vlivem alkoholu tropí výtržnosti. Zaměstnávají naše strážníky i Policii ČR. Nestačí jen si pochvalovat, jak se nám bezpečnost ve městě nezhoršuje. Stačí si všímat dění kolem sebe, aby bylo jasné, že to tak není,“ míní Thomas Sebastien Müller.

(re)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru