Záhada pátého auta ve Vápence rozluštěna. Řidiči spadl vůz do vody omylem, když si dělal selfíčko!
Policisté Škodu Roomster vytáhli ze zatopeného lomu v pondělí 15. ledna. Foto: Policie ČR
Litvínov

Teplicko - Velmi nečekané rozuzlení má případ pátého auta nalezeného v zatopeném lomu Vápenka u Lahoště. Majiteli z Mostecka sjel vůz do vody omylem, když si tady chtěl udělat selfíčko. Policistům se ale ke všemu přiznal až v momentě, když ho sami kontaktovali.

Policisté Škodu Roomster vytáhli ze zatopeného lomu v pondělí 15. ledna poté, co ji zde objevil potopenou, stejně jako předchozí čtyři kradená auta, sportovní potápěč. V rámci prověřování podle VIN kódu ustanovili policisté majitele vozidla, který vypověděl, že auto prodal mladému muži z Mostecka. Když za ním policisté přišli, aby vysvětlil, jak se jeho auto dostalo pod vodu, nestačili se divit.

Třiadvacetiletý muž viděl v televizi reportáž o vyprošťování čtyř aut, které koncem roku našli potápěči ve Vápence. Zvídavý mladík chtěl v reálu vidět, jak to na místě vypadá, a tak si lokalitu našel na internetu a vyjel na místo.

„Tam se rozhodl, že si u lomu udělá „selfíčko“ se svým autem, a tak z něj sundal registrační značky a zajel co nejvíce ke kraji. Zacouval ale tak blízko, že mu zadní kola zůstala ve vzduchu. Snažil se ještě situaci zachránit tím, že chtěl zadní část auta s pomocí heveru zvednout a z místa vyjet, to se mu ale nepodařilo a škodovka ze srázu sklouzla pod hladinu,“ popsal policejní mluvčí Daniel Vítek, co se u Vápenky stalo.

Mladý muž tedy zpátky domů už nejel autem, ale vlakem, následně se dozvěděl, že jeho vozidlo policisté z vody vytáhli. Sám ale neměl dost odvahy přiznat se, jak se jeho auto do lomu dostalo, svěřil se až kriminalistům, kteří ho přišli minulý týden navštívit. „Vzhledem k tomu, že vozidlo nikdo neukradl a nedošlo ke spáchání žádného trestného činu, bude případ odložen,“ doplnil mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru