Boj s neukázněnými pejskaři: Místo průhledných rozdávají tmavé sáčky, zvířata mají i pisoár
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Meziboří - Město Meziboří opakovaně řeší problémy s neukázněnými pejskaři. Stopy po venčení psů jsou na první pohled patrné nejen v parcích a na městské zeleni.

Často nechávají pejskaři neuklizený exkrement dokonce na chodníku. Tím porušují vyhlášku města a řešit je může městská i státní policie. „V centru města máme umístěné odpadkové koše určené výhradně na psí exkrementy. Majitelé psů při zaplacení poplatku za psa dostanou sáčky na exkrementy. Vyšli jsme vstříc i těm, kterým vadily sáčky průhledné a nakoupili zabarvené neprůhledné. Pokud lidem sáčky dojdou, mohou si přijít na radnici pro další. Někteří pejskaři ale po svým psech neuklízí a nepřiměje je k tomu ani snaha města co nejvíce jim tuto povinnost zjednodušit, ani sankce za přestupek. Dokonce jsme zvažovali, že zvýšíme kvůli tomuto problému poplatek za psy. Pak jsme ale od tohoto úmyslu odstoupili, protože bychom trestali i ty pejskaře, jejichž psy veřejné prostranství neznečišťují,“ uvedl starosta Meziboří Petr Červenka.

Na úklid exkrementů koupilo Meziboří také vysavač. „Ten sice používáme, když je město hodně znečištěné, ale neznamená to, že by zaměstnanci technických služeb přebrali po majitelích psů jejich povinnost. Po svém psu by každý měl uklízet sám,“ zdůraznil starosta. Mezibořští pejsci mají dokonce i svůj vlastní pisoár. Umístěný je před obchody v centru města. K němu mohou pejskaři své pejsky uvázat a ten také mohou v klidu označkovat. Město tak chce předejít tomu, aby psi značkovali kovové sloupy před obchody.

(ema)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru