Litvínovem prochází vodník. Víte, co chce od lidí na ulici?
Vodník v litvínovské Jiráskově ulici. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Má žlutočerveně pruhované kalhoty, zelené sáčko, rukavice a klobouk, z pod kteréhu mu lezou dlouhé zelené střapce. A nechybí ani poctivý zelený makeup. Litvínovem takto prochází vodník.

Rázným krokem jde od bývalého Prioru k bývalému kinu, pak pokračuje ke Kauflandu, kde se obrací a míří zpět do centra. Na ulici zastavuje lidi, některé děti k němu běží dobrovolně. "Přispějte na ochotníky," žádá kolemjdoucí. K místní divadelní scéně ale nepatří.

"Normálně takhle žebrá," míní místní pouliční prodejce, který muže potkává na ulici už nějakou dobu. Vodníka už lidé mohli vidět při vánočních akcích v centru Litvínova. Mnozí mohli nabýt dojmu, že patří k programu. Pravděpodobně ale bude jen litvínovskou raritou.

Světové metropole mají své oživlé sochy, Litvínov má vodníka. Snad nemůže za to, že místní hokejový klub se potopil až na dno.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru