OBRAZEM: Kadeřnice z Hamru česaly hvězdy českého muzikálového nebe
Kadeřnice se zpěvačkou a herečkou Olgou Lounovou. Foto: archiv školy
Litvínov

Litvínov, Praha – Žákyně Střední odborné školy v Litvínově – Hamru se staly součástí profesionálního týmu, který se staral o vizáž desítek umělců. V úterý 23. ledna se vypravily do pražského Divadla Hybernia, kde se uskutečnil benefiční muzikálový galavečer Horečka úterní noci.

Výtěžek z jedinečného muzikálového představení byl věnován Nadačnímu fondu Veroniky Kašákové. Jeho posláním je umožnit dětem z dětských domovů žít kvalitní život i po odchodu z tohoto zařízení. Horečka úterní noci se letos konala v obměněné podobě již potřetí.

„Bylo to poměrně náročné, česaly jsme přibližně šedesát účinkujících,“ popisuje hamerská kadeřnice Tereza Bruschová. Té, společně se spolužačkami Eliškou Fáberovou a Veronikou Strakovou, prošly rukama osobnosti, mezi něž patří Olga Lounová, Ondřej Ruml, Václav Noid Bárta, Radka Fišarová, Anna Slováčková, Lilian Fischerová a mnoho dalších.

Muzikálový večer nabídl průřez tvorbou napříč styly od roku 1925 až do současnosti. „Holky měly možnost si vyzkoušet účesovou tvorbu dvacátého a jednadvacátého století. Předvedly neuvěřitelný výkon, účinkující si je moc pochvalovali,“ říká učitel odborného výcviku Tomáš Maier. Talentované žákyně tak vytvořily účesy pro muzikálové představitelky slavné Marilyn Monroe, Edith Piaf, Tiny Turner, Whitney Houston, Beyoncé a výčet by mohl dlouze pokračovat. Dívky si tak vedle rutinních kadeřnických prací mohly vyzkoušet i úpravu paruk.

Pro mladé kadeřnice je podobný zážitek velkým přínosem. „Naučily jsme se pracovat pod stresem, efektivně mezi sebou komunikovat a rozhodovat se samy za sebe. Najednou za námi nestál učitel, který by nám řekl, co přesně máme udělat,“ usmívá se Tereza Bruschová.

„Mám radost, že se naše žákyně mohou prezentovat na podobných akcích. Velký dík patří také odborným pedagogům, kteří je soustavně a dlouhodobě připravují,“ uzavírá ředitelka školy Jitka Francírková.

(any)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru