Na hráz na Flájích se nepodíváte celé prázdniny. Pracují tam na tom, abyste nespadli
Korozí poškozené zábradlí. Foto: Povodí Ohře
Litvínov

Fláje - Oprava zábradlí na koruně hráze vodního díla Fláje potrvá přibližně o dva měsíce déle, než se předpokládalo. Informovalo o tom Povodí Ohře. Zákaz vstupu na silnici na hrázi tedy potrvá až do konce prázdnin.

„Práce budou ukončeny na konci srpna 2018. Během prací se zhotovitel musí vypořádat s nepředpokládanou kolizí kotvení zábradlí s kabelovým kanálem. Za prodloužení tohoto omezení se návštěvníkům omlouváme,“ uvedl mluvčí vodohospodářů Jan Svejkovský.

Práce na opravách začaly v květnu. Uzavření hráze je nutné z důvodu provádění prací při postupném odstraňování zábradlí a jeho náhradou za nové. „Stávající ocelové zábradlí je poškozené korozí. Z důvodu zajištění trvalé plné funkčnosti a statické odolnosti proti pádu osob je nutné k tomuto kroku přistoupit,“ říká Jan Svejkovský. Na první pohled sice není poškození tolik patrné, ale po podrobnější prohlídce a diagnostice se již jeví oprava jako potřebná.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru