Na vyhlídce nad Litvínovem hořelo, v pondělí v podvečer tam museli vyběhnout hasiči
Zásah hasičů na Studničním vrchu. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - K Czedikovu glorietu, vyhlídce nad městem Litvínovem, vyjížděli v pondělí v podvečer litvínovští profesionální hasiči.

V blízkosti dřevěného altánu na vršku u výjezdu z Litvínova na Meziboří vzplála lesní hrabanka na ploše přibližně dva krát dva metry. Hasiči museli do nepřístupného terénu pěšky, hadici natáhli od vozidel zaparkovaných na hlavní silnici u studánky.

Gloriet byl postaven nad lázeňským pramenem již v roce 1892 jako poděkování Aloisi Czedikovi, který se zasloužil o vybudování vlakového nádraží v Louce u Litvínova. Svému účelu však sloužil jen krátce, byl totiž po deseti letech zničen vandaly. Od doby jeho zničení existoval na Studničním vrchu pouze základ drobné stavby v náznacích. Lesy ČR altán obnovily v roce 2014. Vybavení stezky i okolí vyhlídky se dál stává terčem útoků vandalů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru