OBRAZEM: Účastníci festivalu Metalboří pomohli získat vlasy pro vážně nemocné děti
Vlasy pro Nové háro. Foto: organizátoři festivalu Metalboří
Litvínov

Meziboří - Na konci června se na Meziboří konal šestý ročník metal-grindového festivalu Metalboří Open Air. První tři ročníky probíhaly v kulturním a sportovním areálu Loučky v Litvínově. Od roku 2016 se festival přesunul do areálu sjezdovky města Meziboří, od kterého je odvozen jeho název. Letošek měl i charitativní podtext.

Za 6 let své existence si festival stále více získává zájem u zahraničních i zámořských kapel. Vystupovali němečtí NEXT STEP DOWN a UxLxCxM, polští OBLIVION, dvakrát zde vystupovala mexická kapela ARMADA, se kterou v roce 2017 na festivalu vystoupila také světoznámá česká goregrindová kapela AHUMADO GRANUJO.

Letošní ročník provázela zatím největší nepřízeň okolností. Kromě studené fronty, která zapříčinila nejchladnější a nejdeštivější víkend za poslední čtyři měsíce, což hodně ovlivnilo návštěvnost festivalu, se kvůli špatné situaci na našich silnicích, nestihl dostavit headliner celé akce brazilská death metalová kapela NERVOCHAOS.

Nepříjemná situace nastala po ukončení hudební produkce, kdy jeden z návštěvníků začal z nejasných důvodů, nejdříve slovně a poté i fyzicky napadat některé zbylé hosty a i dva své přátele, kteří tam s ním přišli. Musela zakročit ochranka a až do příjezdu policejních hlídek agresora krotit. Policie poté muže z areálu odvezla. Takováto situace se nikdy předtím na Metalboří Open Air nestala. Vždy celá akce probíhá v přátelském duchu. Jde hlavně o zábavu, setkání přátel a příznivců tvrdé muziky. Takové chování zde není přípustné a nebude absolutně tolerováno, jelikož se festivalu účastní také děti. Proto osoby, které se takto zachovají, budou z festivalu ihned vykázány a mají trvale zakázán vstup i na další ročníky.

Povědomí o festivalu se za 6 let poměrně hodně rozšířilo. Metalboří Open Air má již pevné jádro fanoušků a tak se nestává, že by kapely hrály jen sami pro sebe a pár přihlížejících. Festivalu se celkem letos zúčastnilo kolem 180ti lidí. Po celou dobu akce panovala, jako vždy, přátelská atmosféra. Zúčastnilo se jí i dost dětí s rodiči, které u vstupu dostávaly dárky a nově zde byl podpořen neziskový spolek NOVÉ HÁRO pomáhající dětem a dospívajícím v onkologické léčbě, který sbírá vlasy od dárců a vyrábí z nich paruky na míru konkrétnímu dítěti. Festivalu se zúčastnili i reportéři České televize, kteří sem přijeli o Novém háru a jeho podpoře natočit reportáž.

  • Tomáš Janatka
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru