OBRAZEM: Překvapení pro cyklisty: V Novém Záluží je stavěli policisté
Na kole bezpečně. Foto: Policie ČR
Litvínov

Litvínov - Policisté dopravního inspektorátu spolu s policisty obvodního oddělení Litvínov - Hamr a oddělení tisku a prevence zamířili v úterý do odpočinkového areálu Nové Záluží v Hamru na Litvínovsku.

V tomto areálu probíhala preventivní akce „Na kole bezpečně“, na které hlídka stavěla cyklisty a hovořila s nimi o bezpečnosti cyklistů v silničním provozu. "Někteří cyklisté měli drobné nedostatky ve vybavení kol, na které je policisté upozornili a také zdůraznili, že vybavení kol je zakotveno v zákoně," uvedla k akci mluvčí policistů Ludmila Světláková.

Cyklisté od policistů získali reflexní tyčinky na dráty jízdních kol, LED světla, reflexní tkaničky, svítící ventilky a další materiály. Policie též upozorňovala cyklisty na to, že v silničním provozu nesmí cyklista pít alkohol, měl by oblékat pestré oblečení s reflexními doplňky a nosit cyklistickou přilbu.

Policisté byli s průběhem akce spokojeni, většina kontrolovaných kol byla totiž v pořádku.

Foto

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru