Nepříjemná zpráva: Velké opravy Tylovy ulice se protáhnou o tři měsíce!
Opravy Tylovy ulice v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Rada města Litvínova vzala na vědomí prodloužení termínu u veřejné zakázky probíhající v ulici Tylova. Stavební práce byly zahájeny v říjnu 2017. Potrvají déle kvůli počasí i delší výměně potrubí.

Práce se prodloužily nejen vlivem klimatických podmínek, ale také v březnu 2018 nově vzniklou potřebou výměny teplovodních rozvodů stavebníkem CPI BYTY ve stejném prostoru staveniště. Stavební úpravy komunikací lze v uvedeném prostoru realizovat až následně po výměně teplovodních rozvodů. Před zahájením prací byl domluven postup stavebních prací v koordinaci se zhotovitelem výměny teplovodu tak, aby práce na sebe vzájemně navazovaly.

"Během června a července 2018 bylo postupně zjištěno, že stavba výměny teplovodu nepostupuje podle předloženého harmonogramu a zhotovitel nemůže stavební práce na komunikaci provádět v naplánovaném rozsahu a čase," vysvětluje město Litvínov.

Dne 9. září požádal zhotovitel o prodloužení termínu dokončení díla o 12 týdnů. Podle uzavřené smlouvy o dílo činila doba plnění díla 30 týdnů. Uzavřením dodatku se doba plnění díla prodlouží na 42 týdnů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru