Zmizely obrazy za desítky tisíc! Kriminalisté pátrají po těchto dílech ukradených z kláštera v Oseku
Foto: Policie ČR
Litvínov

Osek - Tepličtí kriminalisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci v souvislosti s krádeží uměleckých děl. V polovině srpna odcizil neznámý pachatel z volně přístupné chodby oseckého kláštera dva obrazy, jejich celková hodnota byla odborným vyjádřením stanovena na sedmdesát tisíc korun.

První odcizený obraz byl portrét generálního opata Nicolase Boucherata, dílo pocházelo z Francie, jedná se o kopii datovanou do 17. století - olej na plátně, rozměr 105 x 75 cm.

Druhé plátno byl portrét pražského arcibiskupa F. F. Khünburga, dílo bylo zhotoveno v Čechách kolem roku 1704, olejomalba na plátně, dobová kopie, rozměr 103 x 81cm.

"Kriminalisté přivítají jakékoliv informace k odcizeným obrazům, nebo svědectví, které by mohlo vést k ustanovení totožnosti pachatele. Informace je možné sdělit na kriminální policii v Teplicích, ul. Masarykova 1363, nebo na linku 158," uvádí mluvčí policistů na Teplicku Daniel Vítek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru