Pro technické služby začne zimní období. Takhle mají za úkol uklízet ulice od sněhu
Ilustrační foto: Město Most
Most

Most - Pracovníkům technických služeb se postupně v těchto dnech mění priority. Zatímco v letních měsících se soustředili zejména na blokové čištění, údržbu zeleně, opravy komunikací a chodníků a správu příměstských rekreačních areálů, s nadcházejícím zimním obdobím bude jejich prioritou zejména zajištění sjízdnosti a schůdnosti komunikací ve městě, tedy odklízení sněhu a odstraňování náledí.

Zimní období trvá oficiálně od 1. listopadu do 31. března. Pro účely operativního řízení zimní údržby komunikaci je sestaven operační štáb, jehož úkolem je koordinace všech činností spojeních se zimní údržbou komunikací v intravilánu města Mostu. Zimní údržba se týká místních komunikací, chodníků, schodišť, podchodů, mostů, zastávek městské hromadné dopravy, přechodů pro chodce a veřejných prostranství, nevztahuje se na plochy pronajaté nebo v soukromém vlastnictví, jejichž úklid si zajišťují nájemci nebo majitelé.

„Všechny komunikace, o které technické služby pečují, jsou rozděleny do tří skupin dle pořadí důležitosti. Komunikace zařazené do prvního pořadí důležitosti by měly být sjízdné a schůdné do 4 hodin, komunikace v druhém pořadí do 12 hodin a zbývající komunikace do 48 hodin od konce spadu. Vzhledem k rozsáhlému území města a možnému vzniku mimořádných událostí, například mrznoucích mlh a deště, prosíme občany o shovívavost. V případě jakýchkoliv nedostatků se mohou občané zdarma obracet na pracovníky technických služeb prostřednictvím telefonní linky 800 444 488,“ uvedla vedoucí oddělení komunálního hospodářství Zdeňka Ottisová.

Technické služby se při zajišťování zimní údržby řídí jak příslušnými zákony, tak nařízením města Mostu. Zaměstnanci společnosti pak každý rok před začátkem zimního období zpracovávají podrobný plán zimní údržby, který schvaluje rada města. Plán shrnuje povinnosti vyplývající ze zákona, stanovuje počet pracovníků a techniky zapojených do nepřetržité pohotovostní služby, technologii zimní údržby či použití chemických rozmrazovacích prostředků (chloridu sodného nebo chloridu vápenatého) a zdrsňovacích materiálů.

(dun)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru