OBRAZEM: Stanislav Zaspal obhájil post starosty Obrnic, ODS má čtyři radní z pěti
Starosta Stanislav Zaspal (vlevo) a místostarosta Josef Karas. Foto: Obec Obrnice
Most

Obrnice - Starostou Obrnic bude i v příštích čtyřech letech Stanislav Zaspal (ODS). V čele obce stojí od prosince 2017, kdy vystřídal svou stranickou kolegyni Drahomíru Miklošovou. Důvodem změny bylo její rozhodnutí plně se věnovat práci v orgánech Ústeckého kraje, kde předsedá kontrolnímu výboru zastupitelstva. Ve funkci starosty Zaspal už působil v letech 2006 až 2010. O novém složení zastupitelstva rozhodli jeho členové na středečním ustavujícím jednání.

Post místostarosty z předcházejícího volebního období obhájil i Josef Karas (ODS), který loni v prosinci získal důvěru zastupitelů poté, kdy tehdejší zástupce starostky Stanislav Zaspal převzal povinnosti nejvyššího představitele obce. Zastupitelé zvolili i pětičlennou radu. Jedinou staronovou tváří je Drahomíra Miklošová, která se mezi radní vrací bezmála po roce. Vedle starosty a místostarosty usedne opětovně do výkonného orgánu obce i ředitelka místní základní školy Vladimíra Strolená (nezávislá za ODS) a starosta obrnického sboru dobrovolných hasičů Miroslav Caba (sdružení Pro sport a zdraví).

Vítězem říjnových voleb v Obrnicích je ODS, která získala osm křesel v patnáctičlenném zastupitelstvu. Na spolupráci se občanští demokraté dohodli se čtyřmi zastupiteli ze sdružení Pro sport a zdraví. Opozici tak tvoří zbylí tři zastupitelé, kteří kandidovali za ČSSD. Občanští demokraté slaví vítězství ve třetích komunálních volbách po sobě, tedy od roku 2010. Po volbách v roce 2006 sice nezískali v zastupitelstvu většinu, stali se ale součástí vládnoucí koalice a podařilo se jim získat klíčové posty ve vedení obce.

Starostu, jeho zástupce i radní podpořili ve veřejné volbě svými hlasy všichni ostatní zastupitelé včetně opozičních. Odsouhlasili i kandidáty do finančního a kontrolního výboru. „Děkuji za důvěru a silný mandát. Budu i nadále dělat pro obec maximum, aby se nám tu všem žilo co nejlépe, “ řekl Zaspal bezprostředně po svém zvolení.

Zastupitelé v novém složení pak odsouhlasili výši odměn za výkon funkcí pro své neuvolněné členy a schválili rozpočtová opatření.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru