Most chce podpořit cyklistiku ve městě, pro milovníky kol se na jaře chystá novinka
Zdroj: Mostecké listy
Most

Most - Město Most má zájem, aby se podíl cyklistické dopravy ve městě zvedl ze stávajících dvou minimálně na tři procenta. To mimo jiné zaznělo na veřejném projednání koncepce cyklistické dopravy, které se za zájmu cyklistické veřejnosti i odborníků konalo 28. listopadu na mosteckém magistrátu.

Koncepci veřejnosti představil koordinátor městské mobility Kamil Novotný a o technických možnostech řešení cyklodopravy ve městě pohovořil dopravní specialista Jiří Nedvěd. Veřejnost seznámili s možnými dopravními opatřeními na podporu cyklistiky či se základním systémem tras po městě, jak jsou popsány v generelu a koncepci. Kdo se nemohl veřejného projednávání zúčastnit, najde všechny uvedené dokumenty včetně map na webových stránkách města Mostu.

Přednášející také přítomné informovali o novince, která se chystá pro milovníky kol v dohledné době a kterou je instalace cykloboxů. Ty se právě vyrábějí a budou na jaře umístěny na Matyldě, Benediktu a v blízkosti budoucího 3D bludiště na Šibeníku. Přes zimu bude obnoveno a doplněno směrové značení cykloturistických tras v okolí města a v závislosti na schválení rozpočtu na příští rok se také uvažuje o instalaci cykloboxů do škol, obnově značení cyklotras v zastavěném území města či vytvoření nových cyklotras v rámci rekonstrukcí ulic. Milovníci dvou kol se mohou také těšit na cyklojízdy pořádané v rámci zahájení a ukončení turistické sezony, které se v Mostě už staly tradicí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru