Primátor Mostu: Pokud potáhneme za jeden provaz, máme už teď „zpola“ vyhráno!
Primátor Jan Paparega se svými náměstky Markétou Starou a Markem Hrvolem.
Most

Před několik týdny se uskutečnily komunální volby do zastupitelstva našeho města a vy jste, přátelé, rozhodli o tom, že složení zastupitelstva bude takové, které odpovídá výsledkům voleb.

Bylo by naivní si myslet, že když je někdo primátorem, tak má neomezenou moc a možnost rozhodovat o všech problémech a starostech našeho města. Máme tu zastupitelstvo, vrcholný orgán komunální politiky, který má dle mého soudu celkem slušné názorové rozpětí, a tak nemusí být starost o to, že by se projednávané body přikláněly vždy pouze k jedné konkrétní skupině občanů města.

Důležité je však si uvědomit, že je nutné spolupracovat a naslouchat. Kritika je nezbytnou součástí každé společnosti. Aby však byla užitečná, tak musí být konstruktivní. Opozice, která tvoří, přemýšlí a snaží se najít alespoň drobné programové průsečíky, je opozicí, která je pro město velice důležitá. Neměla by tvořit pouhý nástroj kritiky a neměla by se lidově řečeno stavět za každou cenu do pozice protivníka a soka. Spolupráce napříč barevným zastupitelstvem nám může přinést ovoce, které Most potřebuje jako sůl.

Prvním úkolem, před kterým bude zastupitelstvo stát, je schválení rozpočtu a vyhnutí se provizoriu, které by mohlo přibrzdit připravované investiční záměry. Byla by škoda se ihned na počátku spolupráce nedomluvit a spadnout do rozpočtového provizoria, které opravňuje vynakládat jen ty nejnutnější prostředky potřebné pro chod města. Nezajišťuje však rozvoj a nemyslí ani například na jakékoli dotace a příspěvky potřebným organizacím. Proto je velmi důležité, aby byl rozpočet schválen a mohlo se začít skutečně pracovat.

Těším se na společná jednání zastupitelstva a doufám, že se budou nést v klidném duchu stejně tak jako tomu bylo na ustavujícím jednání. Uklidněme situaci vážení kolegové a pojďme plnit programy, které jsme občanům slíbili před volbami. A pokud nebude cesta jak vyplnit vše do puntíku, tak hledejme cestu jak se domluvit alespoň na většině slibů.

Vám, milí občané, přeji krásné prožití Vánočních svátků a pevné zdraví v roce 2019. Děkuji za důvěru při volbách a těším se na vás při některé z akcí, které budeme v nadcházejícím roce opět za město Most pořádat. Anebo třeba ještě do konce tohoto roku společně ochutnáme svařák na Vánočních trzích. Budu se těšit.

  • Mgr. Jan Paparega, primátor města
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru