Jaké nás čeká počasí: Zimní atmosféru naruší víkendové oteplení a déšť
Ve vyšších polohách regionu se drží hezká vrstva sněhu. Ilustrační foto
Most

Mostecko - V pátek 4. ledna se kvůli tlakové výši se středem nad Britskými ostrovy a tlakové níži postupující ze severní Skandinávie do Pobaltí vítr stočí k severozápadu, jinými slovy skončí chladné severní proudění posledních dní, které i do mosteckých nížin přineslo zimu.

Dále od severozápadu až severu dorazí fronta, která bude paradoxně teplá – za ní k nám pronikne o trochu teplejší vzduch. I páteční den ovládnou oblaka, prakticky po celý den bude oblačno až zataženo s tím, že již od ranních hodin lze počítat se srážkami – ještě v podobě sněžení. Nejvyšší odpolední teploty okolo -2 až 1 °C, ráno v minimu kolem -6 až -3 °C.

Sobota 5. ledna znovu nabídne velkou oblačnost s tím, že počínaje i konče půlnoci, to znamená po dobu všech 24 hodin, budou hrozit srážky, a to především v Krušných horách. Zpočátku budou sněhové, avšak už během brzkých ranních hodin se sněhové vločky změní na dešťové kapky, a to ve všech nadmořských výškách. Tedy i na vrcholcích Krušných hor. Půjde ale jen o dočasnou událost, k večeru/večer se dešťové kapky opět přetransformují na sněhové vločky, nížin nevyjímaje. Nejvyšší odpolední teploty okolo 2 až 5 °C, ráno v minimu kolem 0 až 3 °C.

Neděle 6. ledna odstartuje oblačnou až zataženou oblohou, nicméně již před východem slunce oblačnosti ubude, takže se dočkáme slunečních paprsků. Tedy, v Mostě (a dále v českém vnitrozemí) bezesporu ano, v Krušných horách bude situace o něco horší, tam se nadále bude dařit oblakům. Dešťové kapky ani sněhové vločky se na konci týdne neobjeví, nejvyšší odpolední teploty pobudou okolo -1 až 2 °C a ráno v minimu přinese hodnoty kolem -3 až 0 °C.

Start do nového týdne vypadá dosti mrazivě, avšak nikoli na Mostecku, nýbrž na Ostravsku a na mnoha dalších místech ve východní části České republiky. Mezi Mostem a Mezibořím by se pondělní ranní minima měla pohybovat kolem -4 až -1 °C, přes den to pak vypadá na teploty okolo 0 až 3 °C. Srážková činnost žádná, mraků však dosyta. Sečteno a podtrženo takový normální středoevropský zimní den.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru