Přijde to za dva dny? Povolení uzavřít most pod Hněvínem bude platit od středy
Silniční most pod Hněvínem je ve stavu, který může být řidičům nebezpečný. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Už za dva dny se může uzavřít silniční most na cestě z Litvínova do Mostu pod Hněvínem. Pro řidiče to v tomto směru bude znamenat dlouhou objížďku přes Komořany.

Vyplývá to z vydaného povolení krajského úřadu. Ten povolil uzavřít most od středy 16. ledna od 10 hodin do konce letošního března. Důvodem je „obecné ohrožení“, uvádí dopravní servis Ředitelství silnic a dálnic.

Že je povolení vydané, ještě neznamená, že se most okamžitě uzavře. Je to ale pravděpodobné. Co to bude znamenat pro řidiče? Ve směru od Litvínova do Mostu budou muset na kruhovém objezdu u chemičky v Záluží odbočit ve směru na Komořany a do Mostu přijet po silnici I/13 od Chomutova.

Cesty z Mostu do Litvínova nebo na Chomutov se uzavírka mostu zatím nijak netýká. Silnice pod mostem má být uzavřena až v další fázi, kdy se začne most demolovat kvůli stavbě nového. Potom bude provoz sveden obousměrně do jednoho jízdního pásu, na Chomutov nepůjde projet. Budou platit objížďky přes Záluží a Komořany nebo přes město pro osobní automobily.

Uzavírka mostu omezí i autobusovou dopravu, informuje Ústecký kraj, a to konkrétně linku 529. Ta jezdí z Litvínova k průmyslové zóně Triangle. Autobusy kvůli objížďce přes Komořany vyjíždějí od 11. ledna o pět minut dříve. V opačném směru jsou časy odjezdů zachovány kromě nedělního ve 20.30, který jede rovněž o pět minut dříve.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru