Novinka v Mostě! Politiky budete moci při práci sledovat přes internet
Zasedání mosteckých zastupitelů. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Most se po letech s největší pravděpodobností připojí k městům v okolí, která již přenášejí jednání zastupitelů živě přes internet. Očekává se, že od dubna bude moci veřejnost sledovat mostecké politiky rovněž na dálku.

Zastupitelé budou na svém zasedání 21. února 2019 projednávat nový jednací řád Zastupitelstva města Mostu. Pakliže schválí jeho vydání, bude tento řád účinný od 1. dubna letošního roku. Očekává se, že návrh projde.

Do návrhu jednacího řádu je doplněn článek o pořizování obrazového a zvukového přenosu a záznamu ze zasedání zastupitelstva. Ze zasedání tedy bude pořizován přímý přenos prostřednictvím internetu. Záznam potom bude zveřejněn po ověření usnesení a zápisu a anonymizaci osobních údajů taktéž nejpozději do 15 dnů od zasedání také na internetu.

Další změnou navrženou v jednacím řádu je prodloužení časového limitu pro vystoupení občanů ze stávajících pěti na sedm minut. Do materiálu jsou také doplněny informace týkající se nařízení Evropského parlamentu a Rady o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru