TEST: Na rušné silnici se kvůli zákazu otáčejí dvě desítky aut za hodinu!
Vozidla se otáčejí u zákazu vjezdu na most. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Buď nedávají pozor a neregistrují dopravní značky, nebo jim nevěří. Nebo naopak slepě věří navigaci. Řeč je o řidičích, kteří se zastavují těsně před nájezdem na uzavřený silniční most pod Hněvínem.

Kolik takových řidičů je? Redakce se na hodinu postavila k uzavírce a počítala vozidla. Test jsme provedli v době relativně slabšího provozu v úterý v poledne. V ranních, nebo naopak v odpoledních hodinách, zde projede vozidel více. Za hodinu vjelo až přímo k zátarasu dvanáct vozidel. A otáčeli se až těsně u uzavírky. Dalších šest se otáčelo na křižovatce u sídliště Železničářů, což je z hlediska bezpečnosti vhodnější.

Řidiči vjeli většinou až k zákazu vjezdu běžnou rychlostí, poté poměrně prudce brzdili. Značka, upozorňující výrazně na uzavřený most, je přitom 120 metrů před hrazením a je vidět zdálky.

V minulých dnech byla redakce upozorněna na to, že někteří řidiči se neotočí, ale vjedou do protisměru do dvoupruhu, který vede dopravu od Mostu ve směru na Litvínov. Takový vážný prohřešek jsme ale během našeho testu nezaznamenali.
Při počtu aut, která se tam v poledne otočila, můžeme dojít k závěru, že denně podobně činí klidně i dvě stovky řidičů.

Silnice č. I/27 je uzavřena od směrového rozdělení ve směru Litvínov – Most, po křižovatku se silnicí č. I/13. Objízdná trasa ve směru Litvínov – Most je vedena po silnici č. I/27 Záluží, po silnici č. III/0272 Dolní Jiřetín a č. I/13 Komořany – Souš. Uzavírka platí do konce letošního března.

V další fázi rekonstrukce bude uzavřený úsek silnice č. I/13 pod předmětným mostem, kdy bude provoz vozidel po silnici č. I/27 ve směru Most – Litvínov (spodní část silnice) upraven na obousměrný. Raději ale ještě jednou zopakujeme: Nyní o obousměrku nejde!

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru