V Bělušicích motivují odsouzené k pozitivním změnám prostřednictvím nového programu
Foto: Věznice Bělušice
Most

Bělušice - Ve spolupráci s Probační a mediační službou se během měsíce února 2019 podařilo ve Věznici Bělušice rozšířit nabídku aktivit programu zacházení pro odsouzené.

Došlo k zahájení programu pro pachatele trestné činnosti (VICTIM IMPACT TRAINING). Je zaměřený na zvýšení odpovědnosti pachatele za spáchaný trestný čin a posílení empatie vůči oběti. Pilotně byl program realizován v roce 2018 pouze v sedmi věznicích.

Program má za cíl zabývat se tématy, které úzce souvisí s nahlížením pachatele na své protiprávní jednání, tedy jak na okolnosti a důvody páchání trestné činnosti, tak na porozumění možné míře a podobě dopadů, které s sebou takové jednání nese.
Zároveň má ambici motivovat pachatele k pozitivní změně, podporuje jej v zodpovědném chování a nalezení cesty k bezpečné nápravě způsobené újmy.

V multifunkčních učebnách určených pro realizaci vzdělávacích a speciálně výchovných aktivit do budoucna projekt absolvuje nejméně polovina odsouzených umístěných v bělušické věznici, u kterých tak zároveň dojde k částečnému ponížení rizikových dynamických kriminogenních faktorů.

Autorka: Danuše Vránová / Věznice Bělušice

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru