Policisté stavěli nákladní vozy. U dvou aut zjistili, že jsou ve špatném stavu
Kontrolní akce na Mostecku. Foto: Policie ČR
Most

Mostecko - Minulý týden proběhla na území mosteckého okresu republiková dopravní akce, která byla zaměřena na kontrolu dodržování právních předpisů o provozování silniční dopravy nákladními vozidly a autobusy.

Hlídky dopravního inspektorátu se zaměřily na důkladnou kontrolu technického stavu dle směrnice Evropského parlamentu a rady, na kontrolu vozidel převážející nebezpečné věci a dodržování obecně platných ustanovení zákona o silničním provozu.

Při akci policisté též pátrali po osobách, odcizených vozidlech a věcech. Muži v uniformách provoz kontrolovali na silnicích I. třídy.

"Během akce policisté podrobili prohlídkám 18 nákladních vozů a odhalili 12 dopravních přestupků. Devět přestupků bylo vyřešeno na místě uložením pokuty v příkazním řízení a tři přestupky budou předány do správního řízení. Dvě vozidla měla nevyhovující technický stav, jeden řidič překročil povolenou rychlost, tři osoby nebyly ve vozidle připoutané," sdělila ke zjištěním policistů jejich mluvčí Ludmila Světláková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru