Centrální příjem mostecké nemocnice v loňském roce vyhledalo bezmála 40 tisíc pacientů
Ilustrační foto. Zdroj: www.kzcr.eu
Most

Most – Pomoc zdravotníků sloužících na oddělení centrálního příjmu v loňském roce vyhledalo 37 595 pacientů. Statistiku na svých stránkách zveřejnila společnost Krajská zdravotní, a. s., pod kterou mostecká nemocnice spadá.

V chirurgické ambulanci sloužící personál ošetřil celkem 12 288 pacientů. V interní ambulanci provedl 10 495 vyšetření. Třetí nejvytíženější ambulancí byla ambulance ORL (ušní, nosní, krční), kde bylo provedeno 3 646 vyšetření. Centrální příjem Nemocnice v Mostě v nepřetržitém provozu zajišťuje vyšetření, ošetření a příjem příchozích pacientů s akutními potížemi nebo zraněných a nemocných přepravených posádkami Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. Dále zajišťuje pro Policii ČR vyšetření (včetně odběrů) zadržených osob před umístěním do cely.

Oddělení centrálního příjmu disponuje pěti ambulancemi, které využívají obory chirurgie, interna, ortopedie, urologie, oční a ORL, dále zákrokovým sálkem, sádrovnou a expektačním pokojem se třemi lůžky. Na centrálním příjmu pracuje celkem 47 nelékařských zdravotnických pracovníků, z toho 25 všeobecných sester, 10 sanitářek a 13 sanitářů, nejen pro potřeby samotného oddělení, ale i pro všechna oddělení nemocnice. Oddělení centrálního příjmu nedisponuje lékaři, ti dochází do ambulancí ze zmíněných oddělení v rámci denního provozu a následně během pohotovostních služeb.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru