Mostečanka (25) zneužila důvěřivosti jiné ženy. Přišla si na desetitisíce korun od počítače
Ilustrační foto
Most

Most - Důvěřivosti a bezbrannosti postižené osoby měla zneužít 25letá Mostečanka, kterou vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu podvodu. Ta měla za užití osobních údajů a dokladů postižené uzavřít v několika případech prostřednictvím internetu úvěrové smlouvy na nákup zboží.

Na základě uzavřených smluv odebrala televizor, playstation včetně příslušenství, kočárek pro panenky, autosedačky a další věci. Předepsané splátky plynoucí z uzavřených smluv nehradila a společnostem tak způsobila škodu ve výši 48 tisíc korun.

"Další škodu ve výši 79 tisíc korun zanechala dalším internetovým prodejcům a společnostem, když stejným způsobem měla uzavřít další úvěrové smlouvy a půjčky peněz, které jí byly připsány na účty," popisuje mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

V jednom případě, když podvodem žádala o poskytnutí osobní půjčky ve výši 150 000 korun, jí společnost nevyhověla.

Celkem měla Mostečanka způsobit škodu ve výši 127 tisíc korun. Obviněná je stíhána na svobodě a hrozí jí až pětiletý trest odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru