Obrnice umožní výstavbu rodinných domů, obec chce přilákat mladé
České Zlatníky. Foto: OÚ Obrnice
Most

Obrnice - Obrnice zveřejní záměr prodeje pozemků za účelem výstavby rodinných domů v Českých Zlatníkách. Rozhodli o tom zastupitelé na svém únorovém jednání. O území o rozloze 1,5 hektaru projevila zájem společnost Herkul. „Investor vybuduje na pozemcích na své náklady inženýrské sítě, pozemní komunikace a veřejné osvětlení a poté rodinné domy, které bude nabízet k odkoupení. Je to v souladu s rozvojem obce, chceme přilákat nové obyvatele, zejména mladé rodiny,“ vysvětlil obrnický starosta Stanislav Zaspal.

Zasíťování pozemků vyjde podle odhadu na 6,48 milionu korun bez DPH, obec je prodá za podmíněně sníženou cenu 1 000 korun. „Pozemky jsou pro vybudování rodinných domů vhodné, za jiným účelem bychom je neprodali. Nabízíme je už několik let, konečně se našel investor. Pro obec by byla příprava území nákladná. Při stanovení ceny jsme brali v potaz právě i skutečnost, že nebudeme mít s výstavbou rodinných domů žádné výdaje a také riziko nabídky a poptávky při jejich prodeji na sebe bere investor,“ uvedl starosta.

Součástí kupní smlouvy budou podmínky, jež by plánované využití pozemků měly zajistit. Patří mezi ně také termín zahájení a dokončení stavby a stanovená sankce v případě jejich nedodržení.

Od nabídky nových rodinných domů si starosta slibuje oživení zájmu o bydlení v Obrnicích a jejich bezprostředním okolí. „Obec vlastní byty jen v panelových domech v obrnickém sídlišti Nová výstavba, což nás samozřejmě ve snaze omladit obec a přivést sem nové rodiny výrazně omezuje. Lokalita v Českých Zlatníkách je ale atraktivní, v příjemné prostředí. Doufejme, že potenciální zájemce osloví,“ doplnil Stanislav Zaspal. (fou)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru