Na silnicích Mostecka vyhasl v únoru jeden lidský život. Nejvíce nehod se stalo v pátek
Tragická dopravní nehoda u Havraně. Foto: Sandra Veverková
Most

Mostecko - Na silnicích Mostecka se v únoru stalo 87 dopravních nehod, při kterých zemřel jeden muž, a 14 osob bylo zraněno lehce. K těžké újmě stejně jako loni nedošlo. Škody přesáhly částku 3,85 milionu korun. U čtyř osob viníků byl zjištěn alkohol.

Oproti loňskému roku se počet dopravních nehod v regionu zvýšil o tři, vzrostl i počet lehce zraněných. Přibyla tragická nehoda u obce Havraň (o havárii jsme aktuálně informovali v článku U Havraně došlo k tragickému střetu náklaďáku s osobákem. Silnice je uzavřena).

"Mezi nejčastější příčiny havárií patřil v uplynulém měsíci nesprávný způsob jízdy, překročení povolené rychlosti a nedání přednosti," shrnuje statistické údaje mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková. V 11 případech se vozidlo střetlo s lesní zvěří. V obci řidiči bourali 57krát, mimo obec policisté vyjížděli k 30 střetům v dopravě.

Nejvíce nehod se stalo v pátek, nejméně v pondělí. Nejčastěji řidiči bourali mezi 12. a 18. hodinou, klid byl v době mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ranní. Ženy havarovaly v jedenácti případech, muži se na nehodách podíleli 45krát.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru