OBRAZEM: Kontroly na silnicích Mostecka odhalily nepřipoutané dospělé i dítě. Zabezpečený nebyl ani jeden pes
Dopravní akce mosteckých policistů. Foto: Policie ČR
Most

Mostecko - Včera na silnicích mosteckého okresu proběhla republiková dopravní akce. Tentokrát policisté dopravního inspektorátu kontrolovali hlavně užívání bezpečnostních pásů a zádržných systémů tak, jak to ukládá zákon o provozu na pozemních komunikacích.

Policejní hlídky na silnicích I. třídy i na místních komunikacích na Mostecku a Litvínovsku zkontrolovaly 20 motorových vozidel a odhalily 14 přestupků v dopravě, za které řidičům uložily pokuty ve výši 4 100 korun. "Devět osob nebylo připoutaných, jedno dítě nebylo řádně zajištěno v zádržném systému. Pokutu vyinkasoval i motorista, který neměl zabezpečený svého psa," uvedla k výsledkům mluvčí Policie ČR na Mostecku Ludmila Světláková.

Akce probíhala od ranních hodin do pozdního odpoledne.

Připoután bezpečnostním pásem za jízdy je povinen nejen řidič, ale i přepravované osoby. Současně je řidič povinen zabezpečit přepravované zvíře tak, aby neohrozilo řidiče a přepravované osoby.

Foto

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru