Dvě kontrolní akce policistů na Mostecku: Zaměřili se na přejezdy, při další zase na chodce
Jedna z policejních kontrolních akcí v Česku, která byla rovněž zaměřena na železniční přejezdy. Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Most

Mostecko - Dopravní policisté se tento týden při denní okresní akci zaměřili mimo jiné i na kontrolu u železničních přejezdů v okrese Most. Zajímali se o to, zda řidiči respektují dopravní značení a ve dvou případech zde řidičům za dopravní přestupek uložili pokutu.

Během dne hlídky odhalily i devět překročení povolené rychlosti a u dvou vozidel zjistily nevyhovující technický stav. Za devět přestupků muži v uniformách uložili řidičům pokuty ve výši 5 100 korun a jeden přestupek předají do správního řízení.

Policisté kontrolovali chodce i řidiče

Na silnicích Mostecka proběhla také krajská dopravní akce, zaměřená tentokrát na kontrolu dodržování pravidel silničního provozu chodci. Policisté dopravního inspektorátu chodce kontrolovali v obcích i na silnicích mimo obce. Během dne hlídky nepřistihly žádného chodce, který by spáchal dopravní přestupek.

Policisté odhalili řidiče, který měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, tři vozidla měla špatný technický stav a u dvou nákladních aut bylo zjištěno překročení povolené hmotnosti. Celkem policisté odhalili 11 přestupků v dopravě, z toho čtyři přestupky budou řešeny ve správním řízení. (ls)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru