OBRAZEM: Mostečané už objevují novou cyklostezku od kostela, je na ní čilý provoz
Cyklostezka pod Hněvínem. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Oficiálně ji ještě neotevřeli, ale s příchodem teplého počasí je již čilý provoz na nově budované cyklostezce vedoucí vedle nové, a rovněž stále neotevřené, silnice z Mostu na Mariánské Radčice.

Cyklostezka začíná u přesunutého děkanského kostela. Po chvilce ji přerušuje stavba komunikace k jezeru, o kus dál ještě není zcela hotová odbočka k Minimostu. Z parku miniatur sice sešlo, značka ale zůstává a vy můžete podle ní pokračovat po asfaltovém povrchu. Ten je již vyznačený vodorovným bílým značením pro obousměrný provoz. Po překonání esíčka a opravdu mírného stoupání vás rovinka zavede až k výhledu na celé jezero Most. U něj je vidět rovněž čilý stavební ruch. Jsou vidět vznikající silnice. Jezero bude pro veřejnost přístupné v příštím roce. Snad.

V dáli se cyklostezka napojuje k silnici, vede vedle starých opevnění a skládky Celio a ústí u silnice Braňany - Mariánské Radčice. Na koncích silnice jsou zátarasy a zákazy vjezdu. O otevření se hovoří někdy ve druhém čtvrtletí letošního roku, pevný termín ale zveřejněn zatím nebyl.

Bude zajímavé sledovat opravdovou výdrž silnice i cyklostezky v reálném provozu. Nachází se na rekultivovaném území. Na cyklostezce jsou již nyní místy vidět trhliny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru