OBRAZEM: Inspirace pro Most! Takto vypadá parádní park v jednom českém městě
Tyršovy sady v Pardubicích. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Jak by jednou mohl vypadat park Střed nad mosteckou sportovní halou? Ze zanedbaného místa, kam si chodí ulevit narkomané, se může stát vyhledávaná lokalita, možná nejhezčí ve městě. Že to není možné? Redakce našeho webu se jela přesvědčit do Pardubic, že se to klidně může stát.

Tamní lokalita pod hradbami pardubického zámku byla vyhledávaná bezdomovci, než ji město s pomocí evropských dotací proměnilo na živou zónu, kterou vyhledávají hlavně ve slunečném počasí davy lidí. Před obnovou byl park v podstatě územím, kterému se lidé spíše vyhýbali. Nebylo zde právě bezpečno a byl více průchozím územím a sídlem lidí bez střechy nad hlavou, než místem k relaxaci. Takže docela dobré přirovnání k mosteckému parku Střed. A jaká pak přišla změna! Tyršovy sady v Pardubicích se dokonce v roce 2017 staly Stavbou roku.

A kolik tamní proměna stála? Přibližně sto milionů, většinu peněz přidala EU. Mostecký park by mohl přijít zhruba na čtvrtinu, je ale také odhadem čtyřikrát, možná i vícekrát menší. Takže bychom se mohli dočkat stejně krásného území, jako mají na východě Čech.

O přidělení nadační podpory ve výši 25 milionů korun na revitalizaci parku Střed pro město Most rozhodla v závěru loňského roku Správní rada Nadace Proměny Karla Komárka rozhodla. Navíc městu Most nadace poskytne odbornou podporu ve všech fázích přeměny parku.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru